Yeni: "Kılıçdaroğlu'na Kan Gölünde Sörf Yaptırmayız"

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut'un kan üzerinden siyaseti önceleyen genel başkanlarının arkasını toplamada ısrarcı olduğunu belirterek 'Daha önce de söylediğim gibi, bizim iç işlerimizle meşgul olmak yerine, siz kasetle iş başına gelen, eksi genel başkanınızın ayağının altından çekilen halının üstüne oturan, milleti ayrıştırmaktan kan söylemleri ile ülkeyi tökezletmekten başka mahareti olmayan genel başkanınızla ilgilenin' dedi.

Başkan Fikret Yeni, Danışma Meclisi Toplantısı’nda, “Başkanlık sistemi kanlı olur” dediği için tepki gösterdiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sahip çıkan Adana İl Başkanı Ayhan Barut’u da eleştirdi. Başkan Fikret Yeni, “Genel başkanınız ‘kan’ derken öyle anlaşılıyor ki, milletin kendi başkanını seçmesinden rahatsız ve kendi ideolojik şeflerinize ve halkımıza 90 yıldır dayatılan rejimin devamından yana. İşte zorba zihniyetinizin ve zorbalığın ‘kan’ hatırlatmasının temeli bu. Halkımız, 15 yıldır, bir kişinin isteğine göre değil, en özgür şekilde sandıkta sözünü en demokratik şekilde söylüyor, sizi rahatsız eden bu. Milletimizin iradesinin sizden yana tecelli etmemesinin sonucu bu feveranınız” dedi.
‘KAN DÖKMEK SİZİN TARİNİZDE VAR’
Kan dökmenin CHP’nin tarihinde yer aldığını ifade eden Başkan Fikret Yeni, “Kan dökmek, en çok da size ve tarihlerinize yakıştığı için, ondan söz etmeniz siyasi iflasınızın bir kez daha ilanıdır. Ancak kan tehditlerine pabuç bırakmayacak dağ gibi milletimizin varlığından ve bunu temsil eden iradenin olduğu idrakinden nasipsiz olmanız içler acısı.
Sayın Ayhan Barut da çok iyi biliyor ki, genel başkanları her seçim yaşadığı yenilginin sonucu girdiği psikolojinin sonucunda, derin bir çaresizlik içinde. Geldiği yeri dolduramadığı gibi öfkeleniyor, şikayet ediyor, vatandaşa kızıyor, Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret ediyor ve işin içinden çıkamayınca da son yaptığı gibi kan dökmekten söz ediyor.
Türkiye'ye ve CHP'ye ve bu millete bundan daha fazla kötülük nasıl yapılabilir ki” şeklinde konuştu.
‘SADECE CHP’YE DEĞİL TÜRKİYE’YE ZARAR VERİYOR’
CHP Genel Başkanı’nın söylemlerine halkın itibar etmediğini de kaydeden Başkan Fikret Yeni, “Ne söylerse söylesin millete bir tesiri yok CHP genel başkanının. Çünkü siyasetin doğal akışıyla değil de siyaset mühendisliğiyle bir yerlere geliyorsanız, o yeri hak etmediğiniz gibi hakkını da veremiyor. CHP genel başkanı partisini bir adım ileri götüremediği gibi giderek irtifa kaybettiriyor. Bunun ceremesini sadece CHP'liler değil, tüm Türkiye çekiyor.
CHP, AK Parti'nin 15 yıldır milletimizin tercihi olmasından dolayı ne yazık ki, eskiyi yani statükoyu korumaya çalıştığı için yeni bir şey üretemiyor. Üretmeyince hırçınlaşıyor ve kan kokusunu sokağa yaymada çare arıyor. Bu 12 Eylül darbe zihniyetinin tekerrüründen ibarettir. Ama artık Türkiye eski Türkiye değil. Vesayet ve bekçilerine prim vermiyor. Tüm çırpınış sebebiniz bu” diye konuştu.

AK Parti Fikret Yeni sörf