Yeni Müftü'den açıklama

Cumhurbaşkanlığı atama kararnamesiyle Adıyaman İl Müftüsü'yken Adana İl Müftüsü olarak atanan Mehmet Taşçı 27 Haziran'da görevine başlıyor.

Cumhurbaşkanlığı atama kararnamesiyle Adıyaman İl Müftüsü'yken Adana İl Müftüsü olarak atanan Mehmet Taşçı 27 Haziran'da görevine başlıyor.
Çukurova Barış Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Kurtuluş Kılınç'ın görüşlerine başvurduğu Müftü Taşçı gazetemize özel açıklamalarda bulunarak; "Önümüzdeki günlerde resmen görevimize başlayacağız. Rutin işlerimizi ayarladıktan sonra Hac vazifemizi yerine getirmek için kutsal topraklara gideceğim" dedi.

Adanalılara hizmet edecek olmanın kendisini heyecanlandırdığını ifade eden Müftü Taşçı; "Türkiye'nin en önemli illerinden birisi olan Adana'mızda görev yapan müftülerimiz çok önemli işlere imza attılar. Ankara'ya uğurladığımız Dr. Hasan  Çınar hocamız da Adana'ya çok önemli eserler kazandırdı. Ben emek veren herkese teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Sayın Diyanet İşleri Başkanımız'ın tekliflerini Sayın Cumhurbaşkanımız uygun görüp bizi de Adana Müftüsü atadılar. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bu bayrak yarışında biz de milli ve manevi değerlerimizin daha da geliştirilmesi için, özellikle gençlerimizin değerler eğitimi konusunda inşallah tüm gayretimizi ortaya koyacağız" ifadelerini kullandı.

1971 yılında Sivas'ta dünyaya gelen Adana Müftüsü Mehmet Taşcı, Mısır El-Ezher Üniversitesi'nin Usuliddin Fakültesi Tefsir bölümünü mezunu olmakla birlikte Sivas'ın tanınmış alimlerinden İslami ilimlerle ilgili medrese eğitimi de almıştır.
 

müftü