Yerel sorunların çözümleyicisi olacağız

HDP Adana Milletvekilleri Oruç ve Peköz gazetemizi ziyaret etti ve yerel konulara değindi.

TBMM’de Adana’yı temsil eden HDP’nin Milletvekilleri olan Tülay Hatimoğulları Oruç ile Kemal Peköz, beraberinde Adana İl Örgütü yöneticileri ve meclis üyeleri olmak üzere gazetemize nezaket ziyaretinde bulundular. Milletvekilleri Oruç ve Peköz, Adana’nın sorunlarını öncelik sıralarına göre belirlediklerini ve çözümleyicisi olarak da kendilerini mecliste görevli saydıklarını ifade ettiler.
CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPARAK YOL HARİTASI ÇIKARDIK
Türkiye’de tek adamlık rejiminin baskısını yerel ölçekli olarak kendi belediye başkanların yaşadıklarını söyleyen HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğlulları Oruç, hedeflerinin önümüzdeki yerel seçimlerde ellerinden baskıyla alınan belediye başkanlıklarını yeniden kazanıp buna yeni il ve ilçe belediyelerini de eklemek olduğunu söyledi. Oruç, Adana’nın yerel sorunlarına hâkim olup olmadıkları üzerine kurulu bir sorumuz üzerine ‘Seçimler öncesinde çok ciddi çalışmalar yaptık. Sorunlara hâkimiz. Adana’da işsizlik, trafik konusu, katılım belediyecilik hizmetlerinin halka yansımaları gibi ciddi konularda bilgi birikimine sahibiz. Bütün bu sorunları mecliste takip ederek çözüm odaklı projeleri halkımızla önümüzdeki süreçte paylaşacağız’ dedi.
YEREL BELEDİYELERİ KAZANMAK İSTİYORUZ
Tülay Hatimoğulları Oruç gibi Adana’da 1970 öncesinde uzun yıllar kalan bir kişi olan Adana Milletvekili Kemal Peköz, şehirlerin dinamikliğini o şehirde yaşayan halkın belirleyerek sürdürebildiklerini örnekleriyle ortaya koydu ve danışmanları vasıtasıyla ve son 5 yıllık verilerden de faydalanarak geniş ölçekli bir Adana haritasını çıkarıp üzerinde çalıştıklarının altını çizdi. Peköz, Türkiye’nin genel sorunlarını hisseden Adana’nın düz bir ovada yer almasına karşın hizmet maliyetlerinin de düşük olmasına karşın halka yapılacak hizmeti bir ulufe dağıtmak gibi gören siyasi iktidarın yüzünden Adana’nın kalkınamadığını söyledi ve bunu da gördüğü örnekleriyle ortaya koydu. HDP’nin Adana’da yerel belediyeleri kazanmak istediğini de vurguladı.
İKTİDARA TEKLİF GETİRDİK KABUL EDİLMEDİ
Siyaseten yerel seçimlere hazır olduklarını ifade eden HDP Milletvekilleri Oruç ve Peköz, siyasi olarak kendi kişisel görüşleri olarak da siyaseten yan yana gelebilecek, o kentin sorunlarına birlikte kader birliği edebilecekleri siyasi partiler ile birlikte yürümenin de bir alternatif olabileceğini düşündüklerini söylediler. Bu düşüncelerin kendilerinin düşünceleri olduğunu ancak partinin almış olduğu ilkesel bir parti kararı olmadığının altını kalın çizgilerle çizen Milletvekilleri Oruç ve Peköz, ‘Türkiye toplumunun sorunlarından Adana’nın sorunlarını ayırmak mümkün değil. Biz siyasi iktidara belediyelerden memnun olmayan halkın istekleri doğrultusunda sorup sorgulama ve görevden ayrılmaya varana değin hak sahibi olmalarını gerektiren görüşlerimizi de dile getirdik. Lakin siyasi iktidar bu önerimizi kabul etmediler. Her şey Adana için olsun. Biz çalışıp bu kentin ayağa kalkması için mücadele edeceğiz’ dediler.