Yozlaşmış anlayışı tamamen değiştirdik

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, Adanalı turizmcilerle buluştu. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, 18 yıllık yozlaşmış düzenin izlerini silmek için bu kısa sürede hep birlikte seferber olduklarını belirterek, ''18 yıllık yozlaşmış anlayışı tamamen değiştirdik'' dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Firuz Bağlıkaya,18 yıllık yozlaşmış düzenin izlerini silmek için bu kısa sürede hep birlikte seferber olduklarını belirterek, ‘’18 yıllık yozlaşmış anlayışı tamamen değiştirdik’’ dedi.
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya ve Yönetim Kurulu üyeleri Adana’da seyahat acentesi temsilcileri ile bir araya geldi. Adana BTK Başkanı Murat Şirin’in ev sahipliğinde çok sayıda seyahat acentesi temsilcisinin katıldığı yemekli toplantıda Bağlıkaya bir konuşma yaptı. Bağlıkaya, 18 yıldır kronikleşmiş sorunları 18 ayda çözmeye gayret ettiklerini anlattı.
SEKTÖR NEFES ALACAK
Göreve geldikten sonra kısa bir sürede önemli işlere imza attıklarını belirten Bağlıkaya; “Kaçak faaliyetle mücadelenin önemini çok iyi bildiğimiz için 81 kişilik denetim ordusu kurarak, 81 ilde 69.043 denetim faaliyeti gerçekleştirdik. Bizim dönemimizle beraber kaçak faaliyete indirilen darbe net olarak ortadadır” dedi. “Yasamızın çıkması için gecemizi gündüzümüze kattık ve sayısız emekle hazırladığımız taslağı, olabildiğince meslektaşlarımızın işine yarayacak şekilde düzenledik’’ diyen Bağlıkaya, bakanlıkta bekleyen yeni yasa tasarısının meclise gelmesiyle birlikte sektörün nefes alacağını bildirdi.
18 YILLIK YOZLAŞMIŞ ANLAYIŞI TAMAMEN DEĞİŞTİRDİK
Bağlıkaya konuşmasında şu konulara değindi. “Sudan sebeplerle seçimi 3 ay erteleyenlerin, o süre zarfında 130 milyon liralık çek kestiğini hepimiz biliyoruz. Yönetmeyi borçlanmak sanmışlar. Böyle bir zihniyetin bıraktığı enkazı temizlemeye çalışırken, bizim ortaya koyduğumuz vizyon tüm meslektaşlarımızın malumudur. Bu çerçevede mali tablolarımızı ve bilançolarımızı, web sitemiz üzerinden en şeffaf haliyle sizlerle paylaşıyoruz. 18 yıllık yozlaşmış düzenin izlerini silmek için bu kısa sürede hep birlikte seferber olduk”
Bölge Temsil Kurulları için yapılan düzenlemelerden de bahseden Bağlıkaya; “BTK’larımızı daha bağımsız yapılar haline getirerek, elimizden gelen desteği vereceğimizden bahsetmiştik. Bu konuya verdiğimiz önem doğrultusunda Bölge Temsil Kurullarımıza ait ofisleri yeniledik” ifadelerinin ardından, seyahat acentalarının iş imkanlarını geliştirmeleri ve yeni bölgeler keşfederek ürün çeşitliliği sağlamaları amacıyla düzenlenen 9 info gezisi yaptıklarını vurguladı.
TÜRSAB HAK ETTİĞİ İTİBARA KAVUŞTU
TÜRSAB’ın çehresini değiştirerek marka değerini yükselttiklerini belirten Firuz Bağlıkaya, “Görev ve sorumluluklarının farkında olan bir TÜRSAB sözü vermiştik. Yepyeni bir yönetim anlayışıyla bir yandan gece gündüz çalışmaya devam ederken bir yandan da kurumsallaşma projemiz çerçevesindeki denetim sürecimize hazırlandık. 6 ay sonunda yaptığımız çalışmaların ödülünü ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’yle almış olduk. Dünyanın en önemli ülkelerinde, en büyük turizm paydaşlarının katıldığı fuarlarda ülkemizi ve mesleğimizi hakkıyla temsil ettik’’ dedi.
HAC TURİZMİNİ ÖNEMSİYORUZ
Ülkemiz insanları açısından oldukça yararlı bir hac ve umre sezonunu geride bıraktıklarını belirten Bağlıkaya, ''TÜRSAB olarak, bu süre zarfında sektörümüzü ve meslektaşlarımızı en iyi şekilde temsil etmeye, hac ve umre yolcularımıza gerekli olan tüm alanlarda en doğru hizmeti vermeye çalıştık'' dedi. Bağlıkaya; bölgedeki rehber sorunları için TÜRSAB’ın etkin bir şekilde TUREB ile temaslarda bulunduğunu ve rehber sayısının artırılması adına gerekenlerin yapılacağını söyledi.