Yüreğir'de kuduz hastalığı ile mücadele

Yüreğir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Birimine bağlı Veteriner Hekimler tarafından, 2016 Yılı Kuduz Hastalığı ile Mücadele Programı kapsamında aşılama kampanyası başlatıldı.

Yüreğir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Birimine bağlı Veteriner Hekimler tarafından, 2016 Yılı Kuduz Hastalığı ile Mücadele Programı kapsamında aşılama kampanyası başlatıldı.
 
Kampanya kapsamında Veteriner Hekimler Emre Yarımoğlu ve Fatih Burak Özdemir titiz bir çalışma ile kedi ve köpeklere aşılama işlemi yaparak, Sinanpaşa Mahallesi’ndeki Alışveriş Merkezi (AVM) etrafındaki hayvan sahiplerine bakanlık tarafından kuduz hastalığı hakkında hazırlanan el broşürlerini dağıttılar. Buradaki evcil hayvan sahiplerine hastalığın bulaşması ve seyri hakkında geniş bilgi verilerek, kanunen yılda bir defa koruyucu kuduz aşısı yaptırılmasının zorunlu olduğu anlatıldı. Evcil hayvan sahipleri bu aşılama hizmetinden dolayı mutlu olduklarını belirttiler.
Kuduz hastalığı, hem insan hem hayvan sağlığını tehdit eden, şuur kaybı ve felç ile seyreden ihbarı mecburi bir hastalık olduğu, vatandaşların herhangi bir ısırık vakasında en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri gerektiği bildirildi.

Yüreğir tarım ilçe kuduz aşılama