Yüreğir'de sevgiye engel yok

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Engellilerin toplumumuzun birer parçası olduklarını belirterek 'Onları topluma kazandıracak ve üretken hale getirecek etkinliklerin bütün kurum ve kuruluşların öncelikli görevlerinden biri olmalıdır.' dedi.

Engelliler Haftası nedeniyle farkındalık oluşturmak ve dikkat çekmek amacıyla Adana Görme Engelliler Spor Kulübü ile bu yıl Spor Toto Süper Lig'e çıkan Adanasporlu futbolcular dostluk maçı yaptılar. 'Yüreğir'de Sevgiye Engel Yok' sloganıyla PTT Evleri Mahallesi'nde bulunan Metin Türel Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen etkinlikte Başkan Çelikcan ve Adanasporlu futbolcular gözlerine bant takarak sahaya çıktılar. Renkli görüntülere sahne olan mücadelede ilk gölü görme engelli futbolcular, ikinci gölü ise Adanasporlu futbolcular kaydetti. Adanaspor'un kalesini koruyan Engin İpekoğlu görme engelli futbolcuların ikinci golüne engel olamayınca maçı görme engelliler futbol kulübü 2-1 kazandı. Karşılaşma sonunda Başkan Çelikcan her iki takım futbolcularına ve teknik heyete çeşitli hediyeler takdim etti.
 
Karşılaşma öncesi bir konuşma yapan Başkan Çelikcan, "Adana'da engelli vatandaşların faydalanacağı Engelli Koordinasyon Merkezi'ni Yüreğir'e kazandırdık. Bu hizmetle Adana'da bir ilki gerçekleştirmiş olduk. Evden çıkamayan engelli vatandaşlarımız özel dizayn edilmiş araçlarla evlerinden alınıp Engelli Koordinasyon Merkezimize getirilerek burada düzenlenen seramik, ahşap, resim, ebru sanatı, çalgılı müzik aletleri ve benzeri kurslara katılmaları sağlanmaktadır. Adana'da ilk defa belediyemizde engelli çocuklara yönelik okul öncesi eğitim verilmektedir. Hiç evden çıkmayan bu vatandaşlarımız, bu hizmetimiz sayesinde evlerinden çıkma imkânına kavuşmakla birlikte toplumunda birer parçası olduklarını hissetmektedirler.
 
Ayrıca kursların yanı sıra belediyemiz tarafından düzenlenen kültürel ve sanatsal etkinliklere aileleri ile birlikte katılmaları sağlanıyor. Böylece engelli vatandaşlarımızın aileleri de bu imkânlardan faydalanmaktadır.
 
Engelli vatandaşlarımızın hislerini paylaşarak, onlarında engelsiz bireylerle aynı şartlarda yaşamayı hak ettiği, dolaysıyla onları toplumsal hayata hazırlayacak ortamları oluşturmak en önemli görevlerimizden biri olmalıdır.
 

Yüreğir sevgi engel Mahmut Çelikcan