Yurtları çocuklarımız kullanabilir mi?

Adana İl Özel İdaresi tarafından yıllar önce satın alınan ve özel idarenin kaldırılmasından önce il genel meclisinde sürekli gündeme gelen Adana Öğrenci Yurdu isimli yurt binası bilindiği üzere özel idare kapanınca Büyükşehir Belediyesi'ne devir edildi.

Adana İl Özel İdaresi tarafından yıllar önce satın alınan ve özel idarenin kaldırılmasından önce il genel meclisinde sürekli gündeme gelen Adana Öğrenci Yurdu isimli yurt binası bilindiği üzere özel idare kapanınca Büyükşehir Belediyesi’ne devir edildi. Kocatepe Cami’ne yakın Ankara öğrenci yurdu ile İstanbul’daki diğer öğrenci yurtlarının akıbeti hakkında Adanalılar endişelenmeye başladı. Öğrenci velileri Başkan Zeydan Karalar’a ‘Yurtları çocuklarımız kullanabilir mi?’ sorusunun yönelttiler.
KARALAR’DAN YARDIM BEKLİYORUZ
Bir dönem satılması gündeme gelen ancak o tarihte İl Genel Meclisi Üyelerinin karşı çıkması ile satışından vazgeçilen öğrenci yurtlarının kullanılabilir olup olmadığından haberdar olmayan Adanalılar, ‘Zeydan Başkan bu yurtları kullanılabilir hale getirip öğrencilerimize tahsis edebilir. Belki de hala kullanılıyordur. Ekonomik zorluk çeken ailelerin çocukları düşük ücretle bu yurtlarda kalabilirler. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi’ne İl Özel İdareden geçen bu yurtların son durumu hakkında kamuoyu aydınlatılmalıdır. Başkanımızdan da bu konuda yardım bekliyoruz’ dediler. Ankara ve İstanbul’daki bu yurtlar konusunda dönemin İl Genel Meclis Üyesi olan Mustafa Halaçoğlu yerinde inceleme yaparak bir rapor hazırlayıp idareye teslim etmişti.