ZENGİNİN ÇOCUĞU BÖYLE EĞLENİR!

Parayı harcayacak yer bulayanlar 5 yıldızlı otelde çocuklarına eğlence tertipleyip onu da basına servis ediyorlar.

Dün gazetelerin haber merkezine kısa adı Çukurova GİAD olan Çukurova Genç İşadamları Derneği adına bir haber bülteni gönderildi. Haberin içeriğinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunun gecikmeli olarak Mayıs ayında kutlandığına(!) işaret ediliyor ve dernek üyelerinin çocuklarıyla bayram coşkusunu 5 yıldızlı otelde unutulan çocuk oyunlarıyla birlikte kutladıklarından bahsediliyordu.
 
HAZIR EĞLENMİŞ İKEN…
Paralarını harcayacak yer bulamayan zenginler kulübü üyeleri, 5 yıldızlı Hilton-SA’da çocuk şenliği düzenliyorlar, eşleriyle ve çocuklarıyla sabah kahvaltısı gerçekleştiriyorlardı. Çocuklara ikramlar sunuluyor, sandalye kapmaca, halat çekme, anneye sarılma, çuval yarışması düzenleniyordu. Hamur ve balon oyunları ile çocuklarının yüzlerini boyayan zengin iş adamlarımız, ‘hazır bu kadar eğlenmiş iken bunu da Adana kamuoyu bilsin. Haberi olsun. Bakın nasıl çalışıyoruz!’ dercesine bunu bülten haline getirip basın kuruluşları ile paylaştılar.
 
FAKİRİN ÇOCUĞU NASIL OYNAR?
Çocukları ödüllendirmeyi de unutmadılar bu arada. Yarışmalar sonunda tüm çocuklara madalya, annelere de çiçekli taç takıldı. Çocuk sevgisine değinen Başkan Ömer Faruk Sakarya, Atatürk’ün de çocuklara armağanı olan bayrama vurgu yaparak günün anlam ve önemine değinip veciz de bir konuşma ile etkinliği süsledi. Zenginin çocuğu 5 yıldızlı otellerde boyunlarına madalya asılarak çocuk oyunlarını oynar iken, fakirin evladı ise sokak arasında, boş bulduğu iki evin arasındaki küçük bir alanda, toprak bir sahada bu oyunları oynama imkânı buluyordu.
 
DAHA ÖNCEDE BENZER OLAY YAŞANMIŞTI!
Aynı dernek, 4 Nisan 2016 tarihli gazetemizde yine ‘Şehitlerin geldiği ortamda 5 yıldızlı otelde sanatçı getirerek eğlendiler’ şeklinde manşetlere konu olmuştu. Ankara ve İstanbul’da terör saldırılarının gerçekleştirildiği ortamda Sanatçı Nilüfer yine 5 yıldızlı otelde sahne almış ve dernek yöneticileri, eşleriyle birlikte doyasıya eğlenmişlerdi. STK’ların Adana’ya yönelik çözüm üreten projelerle hizmet vermelerinden daha çok kendilerinin birlikteliğini sağladıkları bir kuruluş hüviyetinde olması da eleştiri oklarını üzerine toplamaya devam ediyor.