"Zıkkımın kökü olsun"

Eczacıdan komisyon alan 2 doktordan birine araç tahsis edilmiş, sekreterinin maaşı ödenmiş.

Adana merkezli 11 ilde düzenlenen nitelikli dolandırıcılık ve rüşvet operasyonunda tutuklanan 18 zanlı arasındaki iki doktorun, usulsüz reçetelere 3 ayda 1 milyon liralık ilaç yazdıkları belirlendi. Bir eczacının, ilaç yazan doktora komisyon olarak banka hesabı üzerinden para gönderdiği ve açıklamaya da "zehir zıkkım" ve "zıkkımın kökü" şeklinde ifadeler yazdığı ileri sürüldü.
 
REÇETESİZ UYUŞTURUCU TİCARETİ
Düzenlenen operasyonda 46 kişi gözaltına alınmıştı. 18 zanlı ise tutuklanmıştı. Gözaltına alınan zanlıların, Suriye uyruklu kişiler adına muayene edilmeden reçeteler düzenlendiği, hastanelerde hastalar için kullanılması gereken kanser ve organ nakli ilaçlarının kullanılmış gibi gösterilip Azerbaycan, Suriye, İran ve Irak'a gönderildiği, yeşil reçeteye tabi uyuşturucu içerikli ilaçların reçetesiz satılarak uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülmüştü.

3 AYDA 1 MİLYONLUK İLAÇ YAZDILAR

Eczacının doktora rüşveti de banka hesabına havale ederek gönderdiği bunu yaparken de havalenin açıklama kısmına “zehir zıkkım olsun” ve “zıkkımın kökünü ye” gibi ifadeler yazdığı öğrenildi. Ayrıca şüpheli eczacılardan birinin, doktorlardan birine özel araç tahsis ettiği, yine eczacının doktorunun sekreterinin maaşını ödediği öğrenildi.