Zorlu süreç

Belediye başkanı oldular ama kendi ekiplerini kurmakta zorlanıyorlar

Adana Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Ceyhan, İmamoğlu, Seyhan ve Çukurova ilçelerinde seçim kazanan CHP’li başkanlar, en fazla belediye başkanlığını kazanan MHP’li başkanlar ile AK Partili belediye başkanlarının makam koltuklarına oturduklarında en fazla karşılaştıkları sorunun borç batağı ve kendi ekibini kurmakta çekilen zorluk olduğu gerçeği ile yüzleştikleri görülüyor.
AKAY’IN İŞİ OLDUKÇA ZOR
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın belediyeyi tanıyarak yeniden yapılanmaya gitmesi için ekibini kurmakta zorlandığı, diğer bakanlıklarda görev yapan bürokratların belediyede görevlendirilmelerinde çektiği sıkıntı ve atayacağı kişilerin liyakatli olması için gösterdiği titizlik yüzünden işlerin ağır aksak ilerlediği gözleniyor. Seyhan’da ise Karalar sonrasında Akif Akay’ın Karalar’ın bıraktığı bürokratların hangileriyle çalışıp hangileriyle de çalışmayacağı konusunda ne kararını vermesinin zorlu süreçte kendisini hissettirdiği ifade ediliyor.
ESKİ BÜROKRATLARA KOCAİSPİR FRENİ!
Yüreğir Belediyesi’ne tabiri caizse ‘mitili’ atmak isteyen MHP’li Hüseyin Sözlü döneminden kalan Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının Başkan Fatih Kocaispir’i bir şekilde tedirgin etmeye başladığı, Kocaispir’in ise Sözlü dönemi Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla çalışması halinde tabandan gelecek eleştirilere göğüs germekte zorlanacağı için karşı çıktığı öğrenildi. Sarıçam Belediyesi’nde ise Başkan Bilal Uludağ’ın bu dönemde kadrosunu yenilemekten daha ziyade yetersiz tempodaki bazı bürokratlarını değiştirip revize yöntemine gideceği siyasi kulislerde konuşuluyor.
EN RAHAT SONER ÇETİN
Belediyeler arasında kadro kurmak açısından en rahat belediyenin Çukurova Belediyesi olduğu kaydediliyor. Yeniden belediye başkanı seçilen Soner Çetin’in eski dönem kadrosunda yer alan bazı isimler arasında yer değişikliği yapacağı, İYİ Partili bir belediye başkan yardımcısı ihdası ile dengeleri tutarak yeni dönemde bazı İYİ Partili isimleri de alt birimlerde birim sorumlusu olarak atayarak birlikteliği sağlamaya devam edeceği kaydediliyor. Soner Çetin’in önümüzdeki süreçte hızlı bir atılım hamlesi içerisinde olacağından bazı teknokratlardan da bilgi anlamında destek alarak yol haritasını yeni projelerle süsleyeceği gelen duyumlar arasında yerini aldı.