Aralık ayının ilk haftasında Cumhur İttifakı’nın Ankara’da bir basın toplantısı ile belediye başkan adaylarını kamuoyu ile paylaşması bekleniliyor. AK Parti ile MHP’nin alt komisyonlarının belediye başkan adaylarını belirleme adına yaptıkları toplantılarda da sona gelindi.
KULİSLERDE ÇELİKCAN BEKLENTİSİ ARTTI
Büyükşehir belediye başkanlarını genel başkanların belirleyeceğine işaret eden AK Parti ve MHP kurmayları, Seyhan ilçesinde Yüreğir Eski Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın aday gösterilmesi adına uzlaşıldığı bilgileri siyasi kulislerde konuşulmaya başlanıldı. Mahmut Çelikcan’ın iki dönem Yüreğir ilçesinde başarılı hizmetlere imza attığını kaydeden AK Parti ve MHP’ye yakın kaynaklar, Seyhan ilçesine uygun Cumhur İttifakı adayının Çelikcan olacağı yönünde genel merkezlerinde hem fikir olduklarını kulislerde konuşmaya başladılar.
SEÇİM KAZANMAYA EN YAKIN İSİM YORUMU
Öte yandan Yüreğir Eski Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın son bir aydır kamuoyu önünde aktif olarak gözüküp sosyal medya paylaşımlarının yanında yazılı ve görsel basında geniş yer almaya başladığına da işaret eden kaynaklar, “Mahmut Çelikcan rüştünü ispat etmiş, ilçesinde başarılı hizmetlere imza atmış, kamuoyu önünde bilinen ve tanınan bir isimdir. Partilerimizin yetkili kurullarının da Seyhan’da Cumhur İttifakı’nın seçim kazanmaya en yakın ismin Çelikcan olduğu yönündeki kanaatleri de oluştu. Bu istek genel merkezlere iletildi. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki süreçte Mahmut Çelikcan’ın ismi Seyhan adayı olarak açıklanır’ diyerek yorum yaptılar.