Bugün

Belediyenin ürettiği temizlik ürünleri "Seyhan Halk Pazarı"nda

13 Eylül 2021 - 10:36

Adana- “Üreten belediyecilik” anlayışını yaşama geçiren Akif Kemal Akay başkanlığındaki Seyhan Belediyesi, boya, oyuncak, kompost gübre, işçi kıyafetlerinden sonra, sıvı sabun, çamaşır suyu, cam temizleyici, kireç çözücü, bulaşık deterjanı, yumuşatıcı gibi temizlik ürünlerini üretip, Seyhan Halk Pazarı’nda ekonomik fiyatlarla halka sundu.

Yaşamın her alanında üreten belediyecilik anlayışını yaşama geçiren Başkan Akay, geçtiğimiz yıl belediyenin boya gereksinmesini karşılamak üzere boya atölyesini, belediyenin sorumluluk alanındaki park ve bahçelerde kullanılmak üzere kompost gübre tesisini, belediye çalışanlarının giyimlerini dikmek üzere Dikimevi’ni yaşama geçiren Başkan Akay, bu kez yeni kurdurduğu atölyede günlük yaşamın her alanında kullanılan temizlik ürünlerini üretilmesini sağladı.

 

Farklı boyutlardaki ambalajlarda alternatif kokularla üretilen sıvı sabun, normal ve ultra yoğun kıvamlı çamaşır suyu, cam temizleyici, kireç çözücü, elde yıkama için bulaşık deterjanı, genel temizlik sıvısı ve  yumuşatıcı “Seyhan” markasıyla Yeşilyurt Çok Amaçlı Tesis içerisinde faaliyete giren Seyhan Halk Pazarı’nda yurttaşların beğenisine sunuldu.

Temizlik ürünlerinin toplum sağlığı için olmazsa olmaz ürünler arasında yer aldığını aktaran Başkan Akay, pandemi nedeniyle temizlik ürünlerinin daha da önemli duruma geldiğini belirtmesinin ardından şunları söyledi:

“Pandemiyle mücadelenin en önemli unsurlarından biri temizlik ve hijyen. Temizlik ürünleri aile bütçesinde önemli bir miktar tutuyor. Yoksulların yoğun olduğu bir kentte yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın kaliteli ve ucuz temizlik ürünlerine erişimini sağlamak, tasarruf ederek aile bütçelerine katkıda bulunup yaşam kalitelerini artırmalarına yardımcı olmak istiyoruz.

Amacımız Seyhan’da yaşayan yurttaşlarımızın daha mutlu, refah, huzurlu bir yaşam sürmesi. Bunun için üretiyoruz, üretmeye devam edeceğiz. Çünkü Seyhanlı her şeyin en iyisini layık.”