• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
    e-gazeteYaşamKültür-SanatTeknoloji
  • Sağlık
  • Dünya
  • Magazin
  • Medya
  • Eğitim
  • Spor
  • Ara
SON DAKİKA:
13:10
İNANÇLARA SAYGI AÇILIŞI
08:50
SEYHAN BARAJINDA KAYBOLAN GENÇ BULUNDU
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. DİSK, Akay'ı bağrına bastı
Siyaset
Yayınlanma: 26 Şubat 2019 - 09:37

DİSK, Akay'ı bağrına bastı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye Başkan adayı Akif Kemal Akay, örgütlü toplumun önemine dikkat çekti. Akay, seçim çalışmaları kapsamında DİSK Çukurova Bölge Temsilciliği ve bağlı sendika Genel-İş’i ziyaret etti, burada sendika temsilcisi H. Yaşar Gündoğdu, yönetici ve işçilerle güncel konuları değerlendirdi. CHP 26. Dönem Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’in de katıldığı ziyarette, kalabalık işçi topluluğuna seslenen CHP Seyhan Belediye Başkan adayı Akif Kemal Akay, DİSK’in kuruluşundan bu yana örgütlü toplum mücadelesinde çok önemli bir yer tuttuğunu anlattı.

Siyaset
26 Şubat 2019 - 09:37
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
DİSK, Akay’ı bağrına bastı
Türkiye’nin bugün ciddi bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Akif Kemal Akay, 31 Mart yerel seçimlerinin bir “beka” sorunu şeklinde gösterilmesinin bir algı operasyonundan ibaret olduğunu belirtirken, “Evet, bu yerel seçimler bir beka sorunu. Ancak, onların değerlendirdiği gibi bir beka sorunu değil. Onların geleceğini ilgilendiren bir beka sorunu” dedi.
“ARTIK ÜRETEN EMEK EN YÜCE DEĞER DEMELİYİZ”
31 Mart yerel seçimlerinin mevcut iktidarı değiştirmeyeceğini ancak, bugüne kadar ülkeyi yönetenlere ciddi bir uyarı niteliği taşıdığını kaydeden CHP Seyhan Belediye Başkan adayı Akif Kemal Akay, daha sonra şöyle devam etti:
“Bu iktidarın en önemli özelliği üretimsizlik. Bugün geldiğimiz noktada çok farklı örgütlenmeliyiz. Bizler bugüne kadar ‘emek en yüce değer’ sloganını benimsedik. Emek, çok önemli. Fakat artık üreten emek en yüce değer demeliyiz. İşte bu bağlamda DİSK elimizde kalan birkaç örgütten birisi. Elimizdeki örgütleri korumalı, hatta geliştirmeliyiz. Emeği devreye sokamazsak, yapacak fazla bir şeyimiz kalmayacak, çıkış yolu bulamayız. Ben yerel yönetimlere aday birisi olarak söylüyorum, örgütlü yapıları korumak ve geliştirmek zorundayız. DİSK, örgütlü yapının her zaman öncüsü olmuştur Seçildiğim takdirde de Seyhan Belediyesi’ni hep birlikte yöneteceğiz”
“ÜRETİMSİZLİK KENT KÜLTÜRÜNÜ DE YOK ETTİ”
Akay, burada sendika üyesi işçilerin sorularını da yanıtladı. Akay, bir işçinin “Seçildiğiniz takdirde, mevcut Seyhan Belediyesi’nin yaptıklarının üzerine neler koyacaksınız” şeklindeki  sorusuna şu karşılığı verdi:
“Adana, bugün ekonomide ülke sıralamasında 17. sıraya geriledi. Yaşanabilir kentler sıralamasında ise 50. sıralara düştü.  Tarımdan elde ettiği gelirde 8. sırada. Adana’da bugün üretim devre dışı bırakıldı. Bir zamanlar dışardan gelen insanlara iş, aş veren Adana, bugün işsizlik sıralamasında da en önde. Yaşar Kemaller, Yılmaz Güneyler, Muzaffer İzgüler, Fatih Terimler, Adanalı olarak bilinirler ama hepsi dışardan gelmiştir. Adana daha nice böyle insanları beslemiştir. Dünyaca ünlü isimleri yetiştirmiştir. Biz, Adana’nın spor ve sanat alanında yeniden parlak günlerine dönmesine öncülük edeceğiz. Seyhan Belediyesi’nin en temel unsurunu bu alan oluşturacak.  Adana yeniden kültür, sanat kenti olacak.  Çünkü bu şehir bunu genlerinde taşıyor”
İŞÇİLERDEN AKAY’A TEŞEKKÜR
DİSK Çukurova Bölge ve Genel-İş Sendikası Temsilcisi H. Yaşar Gündoğdu da, CHP Seyhan Belediye Başkan adayı Akif Kemal Akay’a, ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Gündoğdu, “Sizin belediye başkanlığınız döneminde fazla bir sıkıntı yaşamayacağımıza inanıyorum. Hitap şekliniz bunu gösteriyor. Konuşmanızda hiç “ben” demediniz, sürekli “biz” diye hitap ettiniz. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.
# DİSK# Akif Akay# CHP#
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
BULUT: “EMEKLİNİN 274 DOLARI BUHAR OLDU”
BULUT: “EMEKLİNİN 274 DOLARI BUHAR OLDU”
 Özkut Özdemir: “Bu Sefer Millet Kazanacak!”
Özkut Özdemir: “Bu Sefer Millet Kazanacak!”
TAMER DAĞLI İMAMOĞLU'NDA
TAMER DAĞLI İMAMOĞLU'NDA
Hizmetin adı ‘Karalar’
Hizmetin adı ‘Karalar’
Son Haberler
BÜYÜKŞEHİRİN KIZLARI ŞEREF KÜRSÜSÜNDE
BÜYÜKŞEHİRİN KIZLARI ŞEREF KÜRSÜSÜNDE
İNANÇLARA SAYGI AÇILIŞI
İNANÇLARA SAYGI AÇILIŞI
SEYHAN BARAJINDA KAYBOLAN GENÇ BULUNDU
SEYHAN BARAJINDA KAYBOLAN GENÇ BULUNDU
 "Kudüs-Gazze-Mavi Marmara" temalı bisiklet turu
"Kudüs-Gazze-Mavi Marmara" temalı bisiklet turu
BARAJ GÖLÜNDE KAYBOLAN GENÇTEN HABER YOK!
BARAJ GÖLÜNDE KAYBOLAN GENÇTEN HABER YOK!
Fikret Yeni’den ‘şeffaflık’ sözü
Fikret Yeni’den ‘şeffaflık’ sözü

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Sağlık
Dünya
Magazin
Medya
Eğitim
Spor
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

www.ocianews.com

Yazılım: Tumeva Bilişim