• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
    e-gazeteYaşamKültür-SanatTeknoloji
  • Sağlık
  • Dünya
  • Magazin
  • Medya
  • Eğitim
  • Spor
  • Ara
SON DAKİKA:
07:49
Karalar ve Atlı’ya acil görev tevdisi
07:48
Soruyorum ‘sinek yok’ başkanım diyorlar!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Lezzet Festivali Adana'ya yakıştı
Yaşam
Yayınlanma: 07 Ekim 2019 - 06:14

Lezzet Festivali Adana'ya yakıştı

3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali bu yıl ‘’Büyük Akdeniz Şöleni’’ temasıyla yapıldı. Cuma günü başlayan ve dün sona eren festival renkli görüntülere sahne olurken Adana mutfağını Akdeniz ülkeleriyle buluşturdu.

Yaşam
07 Ekim 2019 - 06:14
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Lezzet Festivali Adana’ya yakıştı
3. Uluslararası aDANA Lezzet Festivali bu yıl ‘’Büyük Akdeniz Şöleni’’ temasıyla yapıldı. Cuma günü başlayan ve dün sona eren festival renkli görüntülere sahne olurken Adana mutfağını Akdeniz ülkeleriyle buluşturdu.
Adana Valiliğinin ev sahipliğinde 4-6 Ekim tarihlerinde düzenlenen 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali açılış şovu ile başladı. İtalya, Malta, Lübnan, KKTC, İspanya, Fransa, Tunus, Fas, Bosna Hersek, Arnavutluk ve Yunanistan gibi Akdeniz ülkelerinden ünlü şefler, konuk ülkeler Güney Kore, Kolombiya, Endonezya ekiplerinin yanı sıra Gaziantep ve Hatay’ı da konuk şehir olarak ağırlayan festival programı, görkemli kortejin ardından dünyanın en ünlü kasabı, İtalyan usta Dario Cecchini ve ülkemizin en önemli et ustası Cüneyt Asan’ın uzun süre konuşulacak gastroshowu ile açılışı yaptı. Adana’da bulunmaktan büyük heyecan duyduklarını söyleyen Cecchini ve Asan’ın şovu büyük ilgiyle izlendi.
Açılış konuşmasında festival boyunca yerli ve yabancı konukları Adana’da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Adana Valisi Mahmut Demirtaş şu ifadeleri kullandı: "Adana Lezzet Festivali, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na gastronomi alanında dahil olmak için başvurusunu tamamlayan ilimizi, bir lezzet kenti olarak markalaştırma hedefine yönelik atılmış büyük bir adım niteliğindedir. Valiliğimiz koordinesinde; birçok kurum ve kuruluşun katkısı ve desteğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivalimiz; bu yıl daha da büyüyerek uluslararası bir boyut kazandı. Bu yılki çıkış noktasını “Büyük Akdeniz Şöleni” olarak belirlediğimiz Adana Lezzet Festivali, Adana’nın mutfak zenginliğini en doğru mesajlarla tanıtmak ve Akdeniz ülkeleri arasında ortak mutfak kültürü üzerinden bir dostluk köprüsü kurmak amacıyla hayata geçirilecek.
Üç yıldır düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz ve ülkemizin en çok ses getiren gastronomi etkinliğine dönüşen Uluslararası Adana Lezzet Festivali, kapsamlı içeriği, sürdürülebilirliği ve tüm ülkeye yayılan coşkusuyla örnek bir model oluşturuyor"
Festivalin destekleyicileri arasında yer alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise “Adana artık festivallerler anılan bir festival şehri haline geldi. Adana’da güzel şeyler olmaya başladı ve biz de her şeyi yapmaya hazırız. Adana eski günlerdeki güzel günlerine dönüyor. Tarihte, edebiyatta, turizmde, kısacası her alanda “Bekle Türkiye, Adana geliyor” diyoruz. Adana’nın çehresini değiştiren bu festivale öncülük eden Sayın Valime teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Festival davetlisi olarak açılışa katılan Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Necdet Ünüvar da şu sözler kaydetti: “ Türkiye’nin her köşesi ayrı güzel ve özel; Adana da bu şehirlerin başında geliyor. Lezzet Festivali Adana’ya çok yakıştı ve biz de bu festivalin bir parçası olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz”
Festival boyunca Adana’nın gururu yerel şeflerin yanı sıra ülkemizin en önemli isimlerinden Sahrap Soysal, Danilo Zanna, Ebru Baybara Demir, Eyüp Kemal Sevinç, Yunus Emre Akkor gibi ünlü şefler de ana sahnede Adana mutfağını vurgulayan şovları ve söyleşileriyle festival ziyaretçileri ile buluştu.
 
# aDANA# LEZZET# FESTİVAL#
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
SEYHAN BARAJINDA KAYBOLAN GENÇ BULUNDU
SEYHAN BARAJINDA KAYBOLAN GENÇ BULUNDU
Turizmin yeni yüzü
Turizmin yeni yüzü
Tarsus'un ilk zincir marka oteli açılıyor
Tarsus'un ilk zincir marka oteli açılıyor
3 milyon 907 bin makaron ele geçirildi
3 milyon 907 bin makaron ele geçirildi
Son Haberler
Hayvancılık işletmelerine
Hayvancılık işletmelerine "yabancı çoban" izni
TEKİN VE AYDAR'IN YERİNE SEÇİMLER SALI GÜNÜ YAPILACAK
TEKİN VE AYDAR'IN YERİNE SEÇİMLER SALI GÜNÜ YAPILACAK
EŞİNİ BIÇAKLADI 12 YIL CEZA YEDİ
EŞİNİ BIÇAKLADI 12 YIL CEZA YEDİ
ÇARŞAFLI HIRSIZLAR POLİSİN AĞINA DÜŞTÜ
ÇARŞAFLI HIRSIZLAR POLİSİN AĞINA DÜŞTÜ
YAKALANMASALARDI ZEHİRLEYECEKLERDİ!
YAKALANMASALARDI ZEHİRLEYECEKLERDİ!
Tütüneker: “Hiçbir bölümde başarılı olamadık”
Tütüneker: “Hiçbir bölümde başarılı olamadık”

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Sağlık
Dünya
Magazin
Medya
Eğitim
Spor
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

www.ocianews.com

Yazılım: Tumeva Bilişim