Bugün

Adana'ya 2'inci stadyum gerekli

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 2021 yılında yıkılan Adana 5 Ocak Stadyumu’ndaki kaotik durumun sona erdirilmesini, stadyumun yerine yeni ve çağdaş bir stadyum yapılması gerektiğini söyledi.

14 Kasım 2023 - 00:00

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 2021 yılında yıkılan Adana 5 Ocak Stadyumu’ndaki kaotik durumun sona erdirilmesini, stadyumun yerine yeni ve çağdaş bir stadyum yapılması gerektiğini söyledi. Dr. Şevkin, 2 milyon 400 bin nüfusa sahip Adana’da ikinci bir stadyumun lüks değil zorunluluk olduğunu vurguladı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alan Dr. Şevkin, Adana kent merkezine ulaşımı kolay olan ancak 2021'de yıkılan Adana 5 Ocak Stadyumu'nun yerine; ulaşımı oldukça zor, uzak bir bölgeye Yeni Adana Stadyumu yapıldığını hatırlattı.
“EZİYETE SON VERİLMELİDİR”
Yeni Adana Stadyumu’na gitmenin ayrı, dönmenin ayrı bir sorun oluşturduğuna işaret eden CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, şunları söyledi:
“Yeni olmasına rağmen çimlerin bakımsızlığı ve futbola elverişli olmaması nedeniyle Adana'da oynanması gereken Millî Futbol Takımımızın Letonya maçı Konya'ya alındı. Bu da Adanalılar’da hüsran yarattı. Hem 5 Ocak Stadı yıkıldı hem Adana'nın spor hafızası yok edildi hem de yeni stadyum beklentileri karşılamadı. 2 milyon 400 bin nüfuslu Adana'da 2 stadyumun olması lüks değil, zorunluluktur. İki yıl önce yıkılan stadyumun yerine yenisinin yapılması gerekiyor. Bir an önce Adana futbol kulüplerinin ve futbolseverlerin çektiği eziyete son verilmelidir.”