Bugün

İncirlik'teki nükleer tehlike Meclis gündeminde

19 Mart 2022 - 00:48
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle tüm dünyanın nükleer tehditle karşı karşıya kaldığını belirterek, "Rusya'nın nükleer tehdidiyle alakalı tüm dünya alarma geçerken, İncirlik Üssü'nde bulunduğu dile getirilen ABD'ye ait nükleer silahlar da tartışma konusu. Bu gerçeği gözetelim. Gelin ülkemizi ve dünyayı nükleer felaketler yaşanmadan koruyalım" dedi.

"İNSANLIK ÖLÜYOR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alarak nükleer tehditlere dikkat çeken ve felaket yaşanmadan önlem alınmasını isteyen Ayhan Barut, "Açlık, sefalet, yokluk ve yoksulluk diz boyu. Bu durum hem ülkemizde hem de dünyada böyle. Bir avuç tuzu kuru insanın dışında milyarlarca insan açlık ve sefaletin yanı sıra sömürü savaşları nedeniyle çile çekiyor. Her gün yeni savaşların, acıların, dramların ortasına uyanıyoruz. Filistin'de kardeşlerimiz can verirken, Ukrayna'da Rus bombalarıyla ölüyor insanlık" diye konuştu.

"NÜKLEER TEHDİTTEN KURTULALIM"

Evrensel barışın sağlanması için adım atılması çağrısını yineleyen Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Rusya'nın Ukrayna saldırısında tüm dünya 'nükleer' tehdit nedeniyle bir kez daha ürperdi. Defalarca ülkemizi nükleer tehditlerden koruyalım, Akkuyu'daki nükleer santralden vazgeçilsin diye çağrı yaptık. AKP iktidarı ise uyarıları dikkate almıyor. Oysa söz konusu olan ülkemizin ve halkımızın güvenliğiyle ilgili. Rusya'nın nükleer tehdidiyle alakalı tüm dünya alarma geçerken, İncirlik Üssü'nde bulunduğu dile getirilen ABD'ye ait nükleer silahlar da tartışma konusu. Bu gerçeği gözetelim. Gelin ülkemizi ve dünyayı nükleer felaketler yaşanmadan koruyalım. İncirlik dahil hem ülkemizdeki hem dünyanın her yerindeki nükleer tehditlerin ortadan kaldırılması için seferber olalım."