Bugün

"Kısa çalışmada emeklilik sorunu aşılmalı"

11 Kasım 2021 - 09:24
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, pandemide verilen ve sonrasında kaldırılan Kısa Çalışma Ödeneği'nin emeklilik süresine eklenmesi için Meclis'te çağrı yaptı.
Türkiye'de salgınla birlikte daha da derinleşen ekonomik ve siyasi krizin yaşamı olumsuz etkilediğini, insanların mağdur olduğunu aktaran Barut, "Kısa çalışma ödeneğinden yararlanan yurttaşlarımızın sağlık primleri kesildi, emeklilik primlerine yansımadı. Bu mağduriyeti önlemek gerekiyor. Kısa çalışma ödeneği emeklilik süresine eklensin artık" dedi.

"YURTTAŞ ÇARE ARIYOR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Zaten büyük bir ekonomik ve siyasi kriz ortamında yaşanan pandemi sürecinde halkı mağdur etmeyi başaran iktidar, yurttaşlarımızın çağrılarına kulak vermiyor. Bu güzel ülkede esnafından çiftçisine, emeklisinden kamu emekçisine, işçisinden işsizine herkes feryat ediyor. Niye bunlar yaşanıyor? Çünkü AKP'nin yanlış ekonomi politikaları sonucu ocaklar battı. Bu kara kış aylarında ocaklar tütmüyor. Elektrikten doğalgaza, kömürden şekere her şey fahiş oranda zamlandı. Siftahsız dükkan kapatan esnaftan, ürünü para etmeyen çiftçiye çare bulmanız gerekiyor" diye konuştu.

"EMEKLİLİK SÜRESİNE EKLENSİN"

Salgın döneminde AKP'nin halkı desteksiz bıraktığını, insanların kendisini yalnız ve çaresiz hissettiğini ifade eden Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Malum pandemi döneminde insanlarımıza Kısa Çalışma Ödeneği verildi. Bu ödenekten yararlanan yurttaşlarımızın sağlık primleri kesildi, emeklilik primlerine yansımadı. Eğer hakkı verilseydi emekliliğine 3 yılı kalan birisi 1.5 sene sonra emekli olacaktı. Yapılmadığı için hala 3 sene bekliyor, arada geçen süreyi kaybetmiş oldu. Kısa çalışma ödeneği emeklilik süresine eklensin, mağduriyet sona ersin. Çok sayıda insanımız bu konuyla ilgili mağduriyetini dile getirip çare bulunmasını talep ediyor. Bu sese kulak verip bu çağrının gereğini yapmak zorundasınız. Zaten mağdur olan insanların beklentilerine yanıt vermek mecburiyetindesiniz. Artık bir adım atın."