Meral Akşener MHP’den ihraç edildikten sonra başladığı parti kurma çalışmalarını geçtiğimiz hafta sonlandırdı.
Hemen herkesin aylardır merak edip beklediği ismi konusunda çeşitli görüşlerin ortaya atıldığı partinin ismi de amblemi de tüm kamuoyu için sürpriz oldu.
Akşener’in, ‘’Türkiye iyi Olacak’’ sloganıyla yola çıkarak Türk siyasetinin 87’inci partisi ‘’İyi Parti’’yi kurmasının ardından hemen herkes adeta bir karalama kampanyasına girişti. Özellikle sosyal medyada Meral Akşener ve ekibine yönelik eleştirilerin ardı arkası kesilmedi.
İyi Parti ve amblemi konusunda öylesine değişik yakıştırmalar yapıldı ki bazılarına şaşırmamak içten bile değil. Yok efendim ‘Ölü’ doğmuş, yok efendim ‘’şu ortamda herhangi bir siyasi partiye’’ ihtiyaç yokmuş.
Bunun gibi daha neler neler…
Buna benzer örnekleri rahatlıkla çoğaltabiliriz. Yapılan eleştirilerin bazılarında haklılık payı elbette var, ama şu bir gerçek ki İyi Parti Türk siyasetinin 87’nci partisi olarak kayıtlara geçti. Partinin ismi konusunda yaklaşık bir yıldır hemen herkes değişik isimler söyledi.
Ama ben dahil kimse partinin ismini tahmin edemedi. Partinin isminin Oğuzların 24 boyundan biri olan Kayı Boyu'nun bayrağının esin alınmasıyla ortaya çıktığı hemen anlaşılıyor. Kayı boyu, Oğuz Kağan Destanı'na göre Oğuzların 24 boyundan biri olarak biliniyor.
Tartışmaların ardından İyi Partisi’nden partinin amblemi ile ilgili açıklama geldi.
Açıklamada, yeniden doğuşu simgeleyen güneşin, Türk tarihinde önemine vurgu yapılırken, Selçuklu'nun da bu sembolü kullandığına dikkat çekildi.
Anlayacağınız reklamcıların isim konusunda çok çalıştıkları isminden belli. Şahsi fikrim kolay ve akılda rahatlıkla kalabilecek bir isim.
Amblemi de aynı keza. Biliyorsunuz ülkemizde bir çok seçmen sandığa gittiğinde oylarını kullanırken partilerin adından çok sembollerine dikkat ederler.
Hatta bir çok seçmen oylarını verdikleri siyasi partilerin adlarından çok ‘’Oyumu lambaya, Altıoka, üç hilale verdim’’ diyerek amblemlerini kullanmıyor mu?
Meral Akşener ve ekibinin kurduğu İyi Parti’nin iyi olduğuna ve halk tarafından benimsenip benimsenmediğine karar verebilmek için bir seçimin geçmesi gerekiyor.
Yani İyi’nin İyi olup olmadığına bırakalım halk karar versin!