Partilerinin değiştiren siyasetçilerin hemen hemen tamamı iline ilçesine, vatanına, milletine hizmet etmek için bir partiden ayrılıp başka bir partiye geçtiklerinin iddia ediyorlar..
Hepsi hizmet aşkıyla yanıp tutuştukları için partilerinin değiştiriyorlar..
Hiç biri kendisi için bir şey istemiyor!..
Öyle söylüyorlar..
Vatana millet hizmet aşkıyla partisinden ayrılanlarını sonuncusu Antalya Milletvekili Aykut Kaya..
İyi Parti’den milletvekili seçilen Aykut Kaya geçtiğimiz günlerde partisinden istifa etti, bugünkü CHP TBMM Grup toplantısında da CHP’ye katılacağı, rozetini de Genel Başkan Özgür Özel’in takacağı belirtiliyor..
Aykut Kaya, İyi Parti’den ayrılma gerekçesini, “Bugüne kadar da milletin vekili olmayı gaye edindim, özveriyle ve gayretle ülkemiz ve Antalya’mız için çalıştım ve çalışmaya devam edeceğim.
Ancak, büyük bir heyecan ve umutla dahil olduğum İyi Parti’de, milletimize ve ülkemize hizmet etme koşullarının ortadan kalktığını üzülerek görmekteyim. Bu nedenle, İyi Parti üyeliğimden istifa etme kararı aldım.
Bu karar, şahsım için kolay olmamış, ancak milletimize ve Antalya’mıza daha iyi hizmet edebilmek adına, gerekli olduğunu düşündüğüm bir adımdır. Bugünden sonra da siyasete, milletimizin menfaatlerini her şeyin üstünde tutarak devam edeceğim. Gelecek günlerde de, ülkemiz ve milletimiz için, daha güzel yarınlar inşa etmek adına, azim ve kararlılıkla çalışacağımı belirtmek isterim” diye açıklıyor..
Yani, Aykut Kaya da, daha önce parti değiştiren siyasetçiler gibi kendisi için bir şey istememiş, tamamen Antalya’ya, millet ve ülkeye daha iyi hizmet edebilmek için ayrılmış..
Parti değiştiren tüm milletvekillerinden duyduğumuz sözcükler, Aykut Kaya’nın istifa ve parti değiştirme gerekçesi..
Aykut Kaya CHP’li olarak, İyi Parti’de bulamadığı millet ve ülkeye hizmet koşullarının ne kadarını bulacak?..
Gelecek günlerde de, ne denli ülkemiz ve milletimiz için, daha güzel yarınlar inşa etmek adına, azim ve kararlılıkla çalışacak?..
İzleyip göreceğiz..
Elbette gözümüz, vatana millet hizmet aşkıyla parti değiştiren milletvekillerinin icraatlarında olacak..
İyi Parti’den ayrılıp CHP’ye geçen ilk İyi Partili Aykut Kaya değil, son da olmayacak..
31 Mart yerel seçimlerinde dibe vuran ve artık kapıya kilit vurmak için gün sayan İyi Parti’den CHP’ye doğru başlayan kavimler göçünde bugüne değin İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Başkanlık Divanı üyeleri Sevinç Atabay ve Bahadır Erdem, sağlık politikalarından sorumlu genel başkan yardımcısı Taner Demirel, CHP’ye göç etmişlerdi. Hepsinini de rozetleri grup toplantılarında CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından takılmıştı..
Bugün Özgür Özel’in o rozet takmalarından birisini daha izleyeceğiz..
Bu arada, ilinizde ilçenizde vatana millet hizmet aşkıyla tutuşan ve uğurda İyi Parti’den CHP’ye göç eden yerel siyasetçilerden de çokça görebilirsiniz.
İlk aklıma gelen siyasetçi de dünün İyi Parti eski Adana İl Başkanı, İyi Parti Adana Milletvekili adayı, şimdilerin CHP Seyhan Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Adana büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Göktürk Boyvadaoğlu..
Çevrenize baktığınızda başka isimleri de göreceksiniz..
Vatandaşlık alanları da açıklayın
Göç İdaresi Başkanlığı hayırlı bir iş yapmış ve Türkiye’de oturma izni alan yabancıların sayısını açıklamış..
Göç İdaresi Başkanlığı eğitim, sağlık, çalışma, turizm gibi sebeplerle toplam 1 milyon 125 bin 61 yabancının Türkiye'de ikamet izniyle yaşadığını belirtiyor..
Bunlardan 595 bin 936’sı kısa dönem, 174 bin 242’si öğrenci, 127 bin 20’'ü aile ve 227 bin 680’i diğer ikamet izinlerine sahip.
Göç İdaresi verilerine göre, Türkiye'de ikamet izniyle bulunan ilk 10 uyruğa bakıldığında 112 bin 251 kişi ile Türkmenistan vatandaşları ilk sırada yer alıyor.
Bunu, 96 bin 423 kişi ile Rusya Federasyonu, 86 bin 9 kişi ile Irak, 81 bin 79 kişi ile İran ve 77 bin 294 kişi ile Suriye vatandaşları takip ediyor. Azerbaycan’dan 72 bin 604, Özbekistan’dan 55 bin 881, Kazakistan'dan 48 bin 295, Afganistan’dan 40 bin 607 ve Ukrayna’dan 35 bin 566 yabancı ikamet izniyle Türkiye'de bulunuyor.
Göç İdaresi’nin oturma izni alan yanbancıların sayısının ve uyruklarının açıklaması yerinde bir uygulama..
Ancak, Türk halkının rahatsız eden konu geçici oturma izileri değil, vatandaşlık verilen yabancıların sayısı..
Göç İdaresi Başkanlığı’ndan, Türkiye’den vatandaşlık alanlarının sayısının ve hangi ülkenin vatantaşları olduğunu ülke ülke açıklamasını da berkliyoruz..
Bakalım, 1 milyon 125 bin 61 geçici oturma iznine karşılık kaç milyon kişiye vatandaşlık verilmiş görelim..
Bunu bilmek de her Türk vatandaşınını doğal hakkıdır…
Dört bin yıl önce kanal yapımı
Mimarlık ve mühendislik ilee ilgili bilgilerimizi ve uygulamaların çoğu tarihin ilk dönemlerinden süzülüp gelen bilgilerimizden oluşmaktadır..
Neolitik çağ yerleşim planlarının günümüzde bile Anadolu’nun bir çok yerinde aynen uygulandığının örneklerini görmekteyiz..
Türk tarihinde ve kültüründe önemli bir yeri olan dünyanın en eski yeraltı su şebekesi Turfan karızları bir yerden başka bir yere su taşıma sistemilerinin ilk örneğidir..
Aynı sistem bugün bile farklı şekillerde uygulanmaya devam edilmektedir..
Sümer tabletlerinde, mimari konut planlarını görmekteyiz. Tabletlerdeki mimarı planlar, günümüzde de aynen uygulanmakta olduğunu söyleyebiliriz..
Illinois Üniversitesi’ndeki Umma Arşivindeki Sümer ekonıomki metinlerinin içeren iki tablette kanal yatağı yapımı ve tarla kazılması anlatılmaktadır.
Irak’taki Umma yerleşim yerinde MÖ 2047- 2039 Ur Üçüncü Amar-Sin saltanatı dönemine ait iki metin kanal sistemindeki yataklama işlemlerini anlatmaktadır.
“Bir vakada (metin]) 46 erkek işçi, ana kanala paralel olarak Isum sahası boyunca uzanan küçük tedarik kanalının girişini döşemek ve Isum sahasında sulama hendekleri kazmak için çalıştırıldı.”
Tabletler, çivi yazıları, tamgalar dikkatli okunduğunda günümüzdeki bir çok şeyin köklerine ulaşmak, bu sayede de geleceğe uzanmak mümkün olacaktır.